Днес времето ще бъде облачно. С умерен и силен вятър от запад  и  северозапад ще нахлува по-студен океански въздух.

Отначало  на северозапад, ще започнат превалявания от дъжд, които до около обяд ще обхванат цялата страна. Максималните температури ще бъдат от 5-6 градуса по високите полета до все още около 14, 15 градуса в Източна България.

В планините над 1500 метра ще вали сняг.

През нощта ще бъде облачно. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - силен западен вятър. Дъжд ще вали по Черноморието и в западните и централни райони, а над 1000 метра в планините ще превалява сняг. Мокър сняг ще вали и по високите места в софийско.

Утре минималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса. 

През деня ще бъде облачно, а в Тракия и Дунавската равнина - ветровито. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Дъжд и сняг ще вали в планините на западна България, а преди обяд - и в района на София, но по-значителни валежи ще има в кварталите, разположени до Витоша. В низините ще остане почти без валежи. Дневните температури ще бъдат от около 2 градуса в централните западни райони до 10-12 градуса по поречието на Дунав и Горнотракийската низина.

В деня на Рождество ще остане ветровито, с променлива, често значителна облачност. Температурите през деня ще бъдат от 4 до 9  градуса. На места все още ще превалява - в низините слаб дъжд, а в планините - сняг.

 Ветровито ще остане и в четвъртък. Облачността ще бъде значителна над южната половина на страната и там все още ще превалява дъжд и сняг.

Температурите ще останат без съществена промяна.

Вятърът ще започне да отслабва и стихва в петък. Минималните температури ще са от минус 3-5 по високите полета до 2-3 градуса над нулата в ниските ветровити части на низините. Облачността ще бъде променлива, със слънчеви интервали, почти без валежи.

Максималните температури ще са от 2 до 8 градуса.

Студено, с температури доближаващи се до обичайните за последните дни на декември, ще бъде времето в събота и неделя.