В следващите часове, отначало над Западна България, а по-късно и в останалата част от страната от запад на изток ще превали, а на места и ще прегърми.

Дневните температури ще достигнат от 12-13 на запад до 18-19 в източните райони.

Още след обяд от запад на изток валежите бързо ще спират. Вятърът в Източна България временно ще се усили и ще бъде до умерен, на места временно силен, от южната четвърт.

НИМХ е издал предупреждение за силен вятър - жълт код, в няколко области на централната и западна част на Северна България.

Още преди полунощ валежите ще спрат и над източните райони, а облачността от запад ще се разкъсва и намалява до незначителна.

Ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 5 до 11 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, средна и висока. Вятърът ще се преориентира от изток-югоизток и ще бъде слаб. Дневните температури ще се повишат и ще бъдат от 16 до 21 градуса.

Утре в Европа най-топло ще бъде на Балканите. Температури около обичайните за това време на годината ще има в централните райони, а хладно, с превалявания от дъжд ще бъде в Москва.

В следващите дни до края на седмицата ще се радваме на спокойно есенно време. Температурите в повечето места ще са над обичайните за ноември, най-често от около 16 до 22,  в някои дни на места в източната половина на страната и до около 23, 24 градуса.

Ще бъде слънчево или със средна и висока облачност, а ниски облаци и мъгли ще се задържат в някои дни в ниските части на низините в западната част на страната.

Там и дневните температури ще остават малко по-ниски.

Слабо понижение на температурите ще настъпи в края на седмицата.

 

ИЗБРАНО