Днес ще има променлива, често значителна облачност. Краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, ще има на места над Източна България, както и в крайните югозападни райони, където е възможно явленията да са по-интензивни.

Дневните температури ще са от 15 до 20 градуса. В източните райони ще духа слаб вятър от изток-североизток.

През нощта по-значителна облачност ще има над западната половина на страната и там на отделни места е възможно да превали слабо. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от изток, а в Източна България - от североизток. Минималните температури утре сутрин ще са от 7 до 11 градуса в повечето места.

През съботния ден облачността ще бъде променлива, а около и след обяд над много райони на Западна и Югозападна България - значителна. Там ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Краткотрайни превалявания са възможни и на отделни места на североизток. Дневните температури ще достигнат 16 до 22 градуса.

В неделя слънчевите часове ще са повече, но около и след обяд предимно около планините ще се развива купеста облачност и главно в югозападните планински и полупланински райони на места ще превали и прегърми. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток.

Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните слабо ще се повишат и ще са от 17 до 23 градуса.

В понеделник над страната ще има предимно средна и висока облачност. Минималните температури ще са от 5 до 10, а дневните - от 17 до 22. Малко по-ниски ще останат на места по високите полета на запад и югозапад, както и по морския бряг.

Краткотрайни валежи са възможни само на места в крайните югозападни райони. Ще продължи да духа предимно слаб вятър от изток.

Във вторник краткотрайни валежи ще има само над крайните югоизточни и югозападни райони. Дневните температури ще са от 18 до 22 градуса. Вятърът ще отслабне и почти ще стихне. Облачността над по-голямата част от страната ще бъде средна и висока.

В сряда и четвъртък температурите, особено в Дунавската равнина, ще се повишат по-чувствително и там ще достигнат 25-27 градуса. След обяд на отделни места, повече - през втория ден, ще превали и прегърми.