Днес температурите за кратко ще се върнат в интервали, близки до нормалните за това време, но тази пауза няма да продължи дълго.

До края на деня ще остане ветровито. НИМХ е обявил предупреждение за силен вятър - жълт код за днес за цялата страна.

Още около обяд на места в централните южни райони ще се развива купеста облачност и ще превали и прегърми. В следобедните часове подобни явления, на места интензивни и с локални градушки, ще има в южните и югоизточни райони.

Привечер и преди полунощ краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има по Черноморието и на отделни места на североизток и югоизток. Вятърът ще стихне привечер и преди полунощ.

Максималните температури в повечето места днес ще бъдат от около 28 до 33 градуса, в крайните южни райони до 35-36.

Утре преди обяд на отделни места е възможно да превали краткотрайно, но валежите няма да са съществени. Дневните температури ще са от около 30 до 35 градуса. Ще духа слаб вятър от север.

В неделя ще бъде отново слънчево и горещо, с температури в повечето места от 33 до 38 градуса.

В понеделник дневните температури ще се повишат още и ще са от 34 до 39 градуса.

Във вторник ще остане горещо. На места в низините дневните температури отново ще доближат 40 градуса, предимно в интервала от 35 до 39 градуса. Около и след обяд на места ще превали и прегърми. Не са изключени локални по-интензивни гръмотевични бури и градушки.

Горещо, но с малко по-ниски температури, според предварителните прогнози, ще остане и в средата на следващата седмица. Дневните стойности ще са най-често от около и малко над 30 до 35-36 градуса.