Лавини убиха четирима души в Тирол в Западна Австрия през уикенда, съобщи полицията в понеделник.

Ски курортите в Австрия остават отворени въпреки третото блокиране заради коронавируса в страната, тъй като правителството казва, че спортът на открито създава малък риск от инфекция, съобщи АФП.

Но властите в Тиролския регион предупредиха в четвъртък за повишен риск от лавини поради дъжд и снеговалеж, съчетани със силен вятър и промени в температурата.

37-годишен мъж и 38-годишна жена, и двамата от региона, предизвикали лавина на височина 2100 метра в местността Селраин в събота, съобщи полицейското управление в Тирол. "И двамата са били изцяло погребани от лавината" и телата им били открити едва вечерта на 31 януари, се казва в изявлението.

В събота полицията обяви смъртта на 16-годишно момче от Германия в района на Кютай. Тийнейджърът не е разполагал с никакво оборудване за откриване и е карал ски с писти с двама приятели на височина над 2600 метра, когато е пометен от лавина.

48-годишен австриец също е убит от лавина в събота по време на ски бягане в курорта Аксамер Лизум. Още четири лавини са съобщени в Тирол в събота, но те не са причинили смърт.