Днес ще бъде топло, със слаб северозападен вятър. Ще има средна и висока облачност, която след обяд над западните и северозападни райони ще намалява до слънчево време. Температурите ще бъдат от 20 до 25 градуса.

Тази нощ ще бъде ясно. Ще духа съвсем слаб вятър от северозапад. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 5 до 10 градуса. През деня облачността ще бъде променлива, предимно средна и висока. на места около планините и в североизточните райони не е изключено да превали съвсем слаб краткотраен дъжд.

Максималните температури ще бъдат от 20 до около 25 градуса. В Североизточна България ще се появи слаб вятър от изток.

В неделя, на Великден, ще остане доста топло, с минимални температури от 7 до 11 градуса и дневни от 21 до 26, 27 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб западен, я в източните райони - слаб южен вятър. На повече места около планините ще превали краткотраен дъжд.

В понеделник от североизток ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще останат около десетина градуса, но дневните чувствително ще се понижат и ще бъдат от 10 до 15 градуса, малко по-високи в крайните югозападни райони - до 17, 18 градуса.

Облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания в Северна България. Ще превалява дъжд, главно над южните и източни райони, като над Горнотракийската низина валежите ще са по-съществени.

Хладно и дъждовно ще остане времето през цялата първа половина на седмицата - вторник, сряда и четвъртък.

Според предварителните прогнози, подобрение на времето ще настъпи едва в последните дни на следващата седмица, когато и температурите слабо ще се повишават.