Днес ще бъде слънчево, но на много места в низините мъгли и ниски облаци ще се задържат през по-голяма част от деня.

Дневните температури ще са от 11 до 17 градуса. Ще духа слаб източен вятър.

През нощта повече облаци ще има над Горнотракийската низина и югоизточните райони. Там на места е възможно да преръми съвсем слабо. Минималните температури ще бъдат от около нула-един градус по високите полета и в ниските части на Дунавската равнина до 8-9 градуса на изток.

В съботния ден ниските облаци ще се задържат в централните южни и югоизточните райони, както и на места на североизток. В Западна България след обяд ще има и слънчеви часове. Дневните температури ще бъдат от 11 до 17 градуса.

В неделя времето ще остане без съществена промяна. Минималните температури ще са от 1-2 до 8, а дневните от 11 до 16 градуса. Отново на много места в низините и котловините ще има мъгли и ниски облаци. Повече ще бъдат те в източните райони, но преди обяд такива ще има и на северозапад.

В понеделник минималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса. Сутрин ще има мъгли, но по-късно през деня вятърът ще се ориентира от юг и температурите на изток и северно от планините ще се повишат.

През двата почивни дни времето в планините ще бъде почти тихо и топло за сезона. Там ще има и повече слънце, а условията ще са подходящи за туризъм.

Във вторник от югозапад на североизток през страната ще премине атмосферно смущение. На места ще превали за кратко, не са изключени и гръмотевици.

Вятърът от юг в източните райони и планините ще се усили, а температурите там ще се повишат с няколко градуса и ще са от 13 до 18-19 градуса.

В средата на седмицата ще бъде малко по-топло, с температури на места в източните райони и северно от планините доближаващи 20 градуса.

Облачността ще бъде променлива, предимно средна и висока, а вероятността за валежи е малка. Ще се повишат и минималните температури.

По-хладно ще остава в някои дни в северозападните райони, където ще има ниски облаци и мъгли.