През следващите дни при стихване на вятъра на много места в котловините и низините ще се завърнат мъглите и замърсения въздух.

Днес облачността над страната ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Максималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, но в някои низините и котловини ще остават с градус-два по-ниски.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Повече облаци ще има над западните райони. Утре минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс 1 градуса. В низините и котловините на места ще се образуват мъгли, които до обяд в повечето места ще се разсеят. 

През деня над северозападната половина на страната ще бъде слънчево, а повече облаци ще има над югоизточните райони. Максималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса. Слънчево и по-топло от обичайното ще бъде в планините, докато в ниските части с утринни мъгли ще остава по-студено.

В сряда ще се почви слаб източен вятър. Сутрин в низините и котловините ще има ниски облаци и мъгли, които ще се задържат до около обяд. Минималните температури ще бъдат около и малко под нулата, а дневните по полупланинските и хълмистите места - от 4 до 9, 10 градуса. В ниските части на низините ще остават малко по-ниски.

В четвъртък и петък ще бъде по-често облачно. Минималните температури ще остават без промяна - малко над обичайните за сезона -до 2-3 градуса под и около нула градуса, а дневните слабо ще се понижат и ще бъдат от 3 до 8 градуса.

В четвъртък в източните райони ще духа слаб вятър от североизток, който в петък ще се усили и ще се ориентира от север-североизток. Почти без валежи. На места в низините е възможен слаб ръмеж от ниските облаци.

В събота и неделя от североизток ще проникне още малко по-студен въздух и температурите ще се понижат, по-чувствително - в североизточните райони.

Ще остане почти без валежи. Ще духа слаб и умерен вятър от североизток.