Днес ще бъде облачно. Дъжд ще превалява в централните и източни райони. На места там валежите ще са значителни.

Ще бъде малко по-хладно от последните дни, с температури от 3 до 8, 9 градуса. Ще духа слаб вятър от северозапад, в източните части на страната - до умерен от север-северозапад.

През нощта облачността ще бъде значителна, разкъсвания над западните райони. На изток до около полунощ все още на места ще превалява слабо, но валежите постепенно ще спират през втората половина на нощта. Там ще духа до умерен северен вятър.

Минималните температури ще бъдат от около нула градуса по високите полета на запад до 6-7 в югоизточните райони.

Утре през деня ще бъде слънчево, с повече облаци над крайните източни райони и в планините. Без валежи. На места в котловините и низините ще се образуват мъгли.

Максималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса.

В сряда и четвъртък облачността ще бъде променлива, по-значителна през втория ден. Вятърът ще бъде слаб или съвсем слаб, от североизток.

Минималните температури ще са от около минус 2 до плюс 3 градуса, а дневните - от 4 до 9. В низините и котловините ще се образуват мъгли.

Без съществена промяна на времето ще остане до края на седмицата. Минималните температури ще бъдат най-често от около минус 3 до плюс 3 градуса, а дневните - от 2-4 в местата с мъгли до 7-8 градуса.