Средиземноморският циклон, наречен от метеоролозите "Диомед", който през последните два дни е обхванал Гърция, предизвика затруднения в корабоплаването и локални наводнения, съобщават гръцките медии.

Пътническите кораби не могат да напускат пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио заради силните ветрове в Егейско море, които достигат до 9-а - 10-а степен по скалата на Бофорт, съобщи АНА-МПА. Затворени са и линиите Агия Марина - Неа Стира, Кавала - Принос, Тасос, и Александруполис - Самотраки.

В северната част на остров Евбея се съобщава за наводнени локални пътища, както и за затворени училища, информира телевизия Скай. Затворени пътища има и на места в Северна Гърция.

През нощта в района на Кардица, Северна Гърция, се е скъсал бент на река Календзис. Възникнала е опасност за селищата Коскина и Псатохори, а поне 50 души се е наложило превантивно да бъдат евакуирани в училище. Жителите обаче вече се завръщат по домовете си.

Освен проливните дъждове, на много места в Северна Гърция е паднал и обилен сняг, като снеговалежи е имало дори в Тесалия, където е имало и прекъсвания на тока.

В област Тесалия преляха реки. Водата достигна до приземните етажи на къщи. Евакуираха тази нощ жителите на две села.

От Гражданска защита предупреждават в районите, засегнати от дъждове, да се пътува само при крайна необходимост.

Ниски температури заледяват пътища и пътна полиция предупреждава, че по високите места движението е само с вериги.

И днес също се очакват валежи и бури в голяма част от Гърция, освен в западната част на страната, където ще има известно подобрение на времето. Освен това температурите ще се понижат още.

Лошото време ще продължи два дни, според прогнозите на синоптиците.