През повечето дни на седмицата ни очаква топло, но малко или повече нестабилно време, с краткотрайни валежи.

Днес ще има променлива облачност, по-значителна около планините. Главно в северните райони и около Стара планина на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Дневните температури ще достигнат 20 до 25 градуса.

През нощта облачността ще намалява до незначителна. Утре минималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса в повечето места. 

През деня ще се развива купеста облачност и на отделни места в източната половина на страната и около планините ще превали и прегърми. Дневните температури ще бъдат от 21 до 27 градуса.

В сряда ще бъде топло, с дневни температури от 23 до около 28 градуса. Купесто-дъждовна облачност в следобедните часове и превалявания с гръмотевици ще има около планините на Западна България. Ще бъде почти тихо или със слаб източен вятър.

В четвъртък и петък ще остане сравнително топло, с дневни температури от 22 до около 27 градуса, но ще бъде по-нестабилно, с превалявания и гръмотевици около и след обяд на повече места в страната.

Малко по-ниски ще остават максималните температури в местата с по-интензивни валежи и високите полета.

В събота остава топло, но около и след обяд на много места в страната ще има мощни гръмотевични бури, валежи и гръмотевици.

Възможни са и градушки. Дневните температури ще бъдат от  22 до около 28 градуса. Ще се усили вятърът от изток-североизток, в североизточните райони до умерен и временно силен.

В неделя остава нестабилно, с краткотрайни валежи. Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса.