Днес ще има значителна облачност, но в по-голямата част на страната и през повечето време тя ще бъде средна и висока, отчасти прозрачна за слънчевите лъчи. Предстои още един ден с много високи за месеца температури - от 19 до 24 градуса, на места в Северна България до 25, 26 градуса.

С изключение на крайните северозападни райони, до привечер ще остане без валежи. Без този късмет ще останат голяма част от Западните Балкани - Сърбия, Черна Гора, част от Албания, Босна, Косово и Черна гора. Там в следващите 24 до 36 часа ще стационира интензивна валежна зона, по която за денонощие ще паднат валежи, колкото е обичайно за няколко месеца. За съжаление, не са изключени локални наводнения.

Утре минималните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса, а дневните - малко по-ниски от днешните, в по-голямата част от страната от 18 до 23 градуса.

В Източна България ще духа умерен вятър от югозапад, а в западната част на Дунавската равнина - слаб от северозапад и с него там ще проникне за кратко малко по-хладен въздух. Там ще бъде малко по-хладно, с температури до 14, 15 градуса. Ще бъде облачно, но слаб дъжд е възможен само над западните и южните райони.

Над западните ни съседки, обаче, пороите ще продължат и утре - за някои райони там са обявени оранжеви и червени кодове за обилни валежи.

Предимно облачно, на места със слаби превалявания от дъжд ще остане и в петък. Вятърът от юг отново ще се усили и температурите слабо ще се повишат - в централните и източни райони - от 19 до 25, а на запад от 15 до 17 градуса.

През почивните дни времето ще остане без съществена промяна: с малко повече слънце в събота и 1-2 градуса по-ниски температури и слаби превалявания на места - в неделния ден.