Очаква ни още един валежен период, който ще започне праз тази нощ и ще продължи до началото на следващата седмица.

Днес от запад облачността ще се увеличава и след обяд над западните и централни райони ще бъде значителна. До края на деня ще остане почти без валежи.

Температурите след обяд ще са от около 5 по високите западни полета до 13-14 градуса в източните райони.

През нощта облачността ще бъде значителна. След полунощ дъжд ще завали над западните и югозападни райони. Не са изключени поледици в местата с все още отрицателни температури

В Източна България ще духа умерен, на места и силен южен вятър.

Минималните температури ще са от 2-3 градуса на запад до 13 на изток.

През деня ще остане предимно облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни в източните райони.

Дневните температури ще достигнат от около 5 на запад до 16 в източните райони, където през целия ден вятърът ще бъде от юг и югозапад. 

В Европа, в централните части остава малко по-студено от обичайното, но най-ниски температури ще мерят на изток, в Москва, където през нощта температурите ще паднат почти до минус 15.

Меко остава по Средиземноморието, с температури, близки до 20 градуса. 

На Балканите пореден средиземноморски циклон ще донесе още дъжд, в северозападните части и планините — сняг.

У нас през почивните дни ще бъде по-често облачно. На много места с различен интензитет ще превалява, на юг и изток - дъжд, а по високите места на запад дъждът ще се премесва с мокър сняг и ще преминава в сняг.

Застудяване предстои в началото на следващата седмица, когато преваляванията на повече места ще преминават в сняг, но постепенно ще спират и ще се установи време без валежи, но с по-ниски температури от тези, които имахме тази седмица, особено в източните райони.

Дневните стойности в почти цялата страна ще са едноцифрени, в повечето райони от около 2-4 до 8-9 градуса в различните дни.

Сутрин стойностите ще бъдат около и по-често малко под нулата, по високите полета в някои дни до под минус 5, минус 7 градуса.

В Дунавската равнина ще духа по-често вятър от запад, който няма да позволява съществено понижение на минималните температури, въпреки по-студената въздушна маса във височина: те ще са само малко под нулата в повечето дни. Облачността ще бъде променлива, в някои дни с предимно слаби превалявания, главно около планините.