Спокойно, със слънце и утринни мъгли, остава времето до края на седмицата.

Днес ще бъде слънчево, с висока облачност и почти тихо. На места в низините и котловините преди обяд ще има мъгли или ниски облаци. В повечето места температурите ще са от 9 до 14 градуса.

През нощта ще бъде ясно или с незначителна висока облачност и почти тихо. Слаб вятър от югоизток ще духа в североизточните райони. Сутрин на места ще се образуват мъгли и ниски облаци.

Минималните температури ще са от около минус 1 до плюс 5-6 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с висока облачност, но преди обяд в низините и котловините ще има места с мъгли и ниски облаци, като около и след обяд те ще се разсейват и ще бъде предимно слънчево.

Дневните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса, на места на изток и югозапад до около 15. В Източна България ще духа слаб, на места временно умерен вятър от изток-североизток.

В неделя ще бъде почти тихо и в низините ще има повече места с мъгли и ниско облаци, Минималните температури ще останат без промяна — от малко под нула градуса в котловините и на места в ниските части на низините до 7-8 в източните райони.

През деня температурите ще достигнат 8 до 13 - 14 градуса.

В понеделник още от сутринта ще се усили вятърът от североизток. Облачността ще се увеличи и ще бъде значителна.

На отделни места в източните райони и най-вече в района на Странджа ще превали слаб дъжд.

Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще бъдат от 8 до 13, малко по-високи в крайните югозападни райони.

Във вторник ще бъде по-студено и ветровито, с променлива облачност, по-значителна над източните райони.

Вятърът ще бъде умерен, на места в Дунавската равнина и на изток - временно силен, от североизток.

Минималните температури ще са от около минус 1 на североизток со 5-6 в южните райони, а дневните -  от около 5 на североизток и по високите полета до 11-13 в крайните югозападни райони.

По този процес ще остане почти без валежи, освен съвсем слаби превалявания от дъжд, по високите места - от сняг, по наветрените части на планините.

В сряда вятърът ще отслабва и на много места ще стихва. Минималните температури ще са от около минус 5 по високите полета до 2-3 градуса, в югоизточните райони до плюс 5.

Следобедните ще достигнат 6 до 11 градуса. Ще бъде слънчево, само на отделни места в низините с мъгла или ниски облаци.

В четвъртък ще се появи висока и средна облачност. Минималните температури ще са от около минус 3, минус 5 до плюс 3 градуса, а дневните ще останат без промяна.

Според предварителните прогнози, през последните дни на следващата седмица, вятърът ще се ориентира от запад, мъглите ще се разсеят, а температурите, както минималните, така и дневните, ще се повишават.

Това са предварителни преценки на моделите, които ще бъдат уточнявани с наближаването на съответните срокове. Имайте предвид, че сигурни са прогнозите най-много за 5-7 дни напред.