Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код за локални интензивни валежи, за гръмотевични бури и градушки в Северна и Западна България - общо за 22 области, за 20 юли. Това се посочва в картата с опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

В тези 22 области ще има условия за краткотрайни, временно интензивни валежи и за гръмотевични бури. Възможни са и градушки.

Без жълт код утре са само шест области в страната. Това са Стара Загора, Сливен, Бургас, Хасково, Ямбол и Кърджали.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Над северните райони около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър с южна компонента, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

През следващите дни понижението на температурите ще продължи. В сряда вятърът от северозапад ще се усили. Над Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, там на места ще превали краткотраен дъжд, възможно е да прегърми.

Над Западна и Централна България облачността ще намалее до предимно слънчево. В четвъртък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север. Ще преобладава слънчево време, ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали за кратко. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.