Още няколко дни нестабилно юнско време ни очакват до края на седмицата, но в прогнозите за следващата се задават и първите горещини за сезона.

Днес ще има променлива облачност. Отново на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Значителни количества валеж, локални гръмотевични бури и градушки ще има около Централна Стара планина.

Втора степен на предупреждение за опасно време, оранжев код, е дал НИМХ за 4 области в Източна България: Варна, Шумен, Добрич и Бургас, а жълт код - за граничещите с тях 6 други области на изток: Силистра, Разград, Търговище, Сливен и Ямбол.

Ще духа до умерен вятър от северозапад и север.

Максималните температури ще бъдат от около 19-20 градуса на североизток до 30-31 градуса в западната част на Дунавската равнина.

През нощта краткотрайните валежи ще спират в по-голямата част от страната, освен на места в северните и планински райони. Вятърът ще отслабне, освен в източните райони, където все още ще бъде до умерен от север-североизток.

Минималните температури утре ще са от 12 до 17 градуса. През деня отново атмосферата ще бъде нестабилна и на много места ще превали и прегърми. Температурите ще бъдат от 25 до 30 градуса, все още малко по-ниски на североизток и по високите места в Западна България.

В петък и събота ще остане по-хладно, с дневни температури  от 20 до 25 градуса. На много места ще има валежи  с гръмотевици.

В неделя и понеделник ще остане частично нестабилно, а температурите ще се повишават.

Започват и горещините.

Според предварителните прогнози, през следващата седмица ни очакват високи температури, на места до около 35 градуса, но за по-конкретни и сигурни прогнози следете актуалната ни информация през следващите дни.