Днес ще бъде облачно. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Температурите ще бъдат от 9 до 15 градуса, малко по-ниски в северозападните райони.

След обяд ще започнат превалявания от дъжд, които постепенно ще обхванат южните и северозападните райони, а по-късно и Черноморието.

През нощта ще вали над цялата страна, като по-слабо ще превалява само по поречието на Дунав.

Утре ще продължи да вали над източната половина на страната и централните райони. С напредването на деня от запад преваляванията ще отслабват и спират, а последно това ще стане над Източна България в часовете преди полунощ.

Сутринта температурите ще бъдат от 5 до 10 градуса. През деня няма да се затопли съществено: максималните температури ще бъдат от 6 до 11, само в Югоизточна България до 12-13 градуса.

В сряда облачността ще намалее до незначителна над планинските райони и по-високите части на низините. В голяма част от Дунавската равнина и Тракия, обаче, ще бъде мъгливо или с ниски слоести облаци. Минималните температури ще бъдат от около нула до 5-6 градуса, а дневните - в интервала от 9 до 13 градуса, малко по-ниски в местата с трайни мъгли и ниски облаци. Ще бъде почти тихо.

В четвъртък облачността ще бъде средна и висока. Минималните температури  в повечето места ще бъдат от 2 до 7 градуса. Дневните слабо ще се повишат и ще са от 10 до 15 градуса, малко по-ниски по поречието на Дунав, където ще се задържат ниски облаци и мъгли.

Ще се появи слаб южен вятър.

В петък вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили, в Дунавската равнина до умерен. Мъглите ще се разсеят, а температурите ще се повишат чувствително и ще достигнат 13 до 18 градуса, малко по-ниски в котловините на Югозападна България, защитени от западния вятър.

По-късно през деня през страната ще премине студен атмосферен фронт и от запад на изток ще превали, като на места дъждът ще бъде придружен от гръмотевици.

В събота максималните температури ще се понижат с няколко градуса, но ще останат високи за края на ноември.