Частично неустойчиво ще остане времето още 3-4 дни, но другата седмица идват по-високи температури.

До края на деня днес краткотрайни валежи и гръмотевици ще има предимно около планините. Дневните температури ще достигнат 23 до 28 градуса.

През нощта облачността в по-голямата част от страната ще намалее, но на места в северните и североизточни райони все още ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури утре ще бъдат от 10 до 16 градуса. 

Утре около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места отново ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. По-интензивни ще бъдат явленията в планинските и полупланинските райони. 

Максималните температури ще бъдат от 24 до 28 градуса. 

В района на София след обяд и привечер също на места ще превали краткотрайно, а температурата ще достигне 25 градуса.

 

В по-голямата част от Европа утре ще бъде слънчево и топло. Освен на Балканите, неустойчиво с кратки превалявания от летен тип ще има и на места в западните части на континента.  Горещо, с температури над 35 градуса, остава в Испания. 

Най-хладно, с превалявания от дъжд и температури под 20 градуса ще бъде времето в руската столица Москва.

В петък и през почивните дни минималните температури ще останат между 10 и 16 градуса, а дневните - от около 23 до 27, 28 градуса.

На повече места превалявания и гръмотевици ще има в петък, а в събота явленията ще бъдат по-интензивни около планините и на места в източните райони.

В неделя и понеделник над западната половина на страната ще остава почти без валежи, а краткотраен дъжд и гръмотевици ще има в източните райони. Според предварителните прогнози, от вторник и до края на следващата седмица ще има повече слънце, а температурите ще се повишават и  в низините ще бъдат около и малко над 30 градуса.