През нощта ще бъде облачно. На места ще продължи да превалява дъжд. В Източна България ще духа умерен и силен южен вятър и там температурите ще се повишат чувствително

Минималните ще бъдат от 2-3 на запад до 10-12 градуса на места в източните райони.

Облачно и дъждовно ще остане и през деня. На места в западните райони валежите ще бъдат значителни.

Максималните температури ще са от 7-8 на запад до 15 в източните райони. На изток ще остане ветровито с умерен и силен вятър от юг.

В Европа най-топло е на Балканите, а в Атина дори ще има дъжд с гръмотевици. Единственото съвсем слънчево място утре ще бъде Москва, но пък там слънцето ще се усмихва през зъби, с температури до под минус 10 градуса сутринта.

В петък за кратко валежите ще спрат преди обяд, последно в крайните североизточни райони, но още в края на деня от запад ще завали отново. Минималните температури ще бъдат от 2 до 9, а дневните от 8 до 13-14 градуса. Ще духа слаб вятър от запад  и югозапад.

Остава топло за средата на декември.

Минималните температури в събота ще бъдат от 1-3 градуса на запад до 9-10 в крайните източни райони. През деня валежната зона ще се придвижва на изток и преваляванията ще са главно в източната половина на страната, като от запад ще спират.

Дневните стойности ще достигнат  7 до 12 градуса. В източните райони ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

В неделя остава облачно и дъждовно. С прекъсвания ще вали над по-голямата част от страната. Температурите ще са без промяна в сравнение със тези от събота - от около 7-8 на запад до 13 в източните райони.

В понеделник ще остане предимно облачно.  Ще вали по-слабо и само на отделни места. Дневните температури ще се понижат и ще бъдат от около 4-5 на запад до 12 в югоизточните райони. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, слаб, на места до умерен.

Според сегашните прогнози, преваляванията ще спират към вторник. Облачността ще бъде променлива. Минималните температури ще бъдат от 1 до 6 в повечето места, а дневните - от 6 до 12. На места в низините ще има утринни мъгли.