Днес сняг наваля в Северозападна България, където на места снежната покривка достигна 30 сантиметра. Все още има населени места без електричество, заради скъсани далекопроводи от тежкия мокър сняг.

В следващите дни ще вали още, но вече навсякъде, освен в планините валежите ще бъдат от дъжд, а снежната покривка в ниските места бързо ще се стопи.

През деня днес от запад на изток валежите ще спират навсякъде, последно - в Североизточна България в края на деня. Облачността над Южна България временно ще намалява до незначителна, но привечер отново ще се увеличи.

Максималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, малко по-ниски в крайните северозападни и северни райони.

В Североизточна България ще духа до умерен вятър от север-северозапад.

Тази нощ в Западна и Северна България ще остане облачно, но без валежи. Разкъсвания на облачността ще има на изток. Минималните температури утре ще бъдат от 1 до 5 градуса.

Още сутринта от запад ще започнат нови превалявания от дъжд, които до ранния следобед ще обхванат западните райони. Ще духа слаб, до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат от 5 до 11 градуса.

По-късно след обяд валежите на запад временно ще спират, но ще вали в Източна България.

В четвъртък преносът на топли въздушни маси от юг ще се усили допълнително. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, значителни в източната половина на страната.

Минималните температури ще бъдат от 3 до 9-10, а дневните ще са от 7-8 градуса на запад до 14-15 в източните райони, където ще духа умерен и временно силен южен вятър.

В петък валежите ще спират за кратко, а облачността от югозапад временно ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще бъдат от 3 до 8, а дневните - от 7 до 13 градуса.

В събота и неделя ще бъде облачно и дъждовно, а температурите ще останат без промяна: топло за сезона време с положителни минимални стойности и дневни около и над 10 градуса.