По-студеното от обичайното време ще се задържи в следващите дни.

Днес облачността ще бъде значителна, с временни намаления. Превалявания от дъжд и сняг ще има около Рило-Родопската област и западната част на Горнотракийската низина. Температурите след обяд ще достигнат 5 до 10 градуса.

През нощта облачността ще бъде значителна над по-голямата част от страната. По-съществени разкъсвания и намаления ще има на изток и североизток. Ще бъде почти тихо, а слаб вятър от запад-югозапад ще духа в североизточните райони. 

Минималните температури утре сутрин ще са от минус 3 до плюс 3 градуса. През деня ще бъде облачно, с разкъсвания на облачността на изток и североизток преди обяд. Още в сутрешните часове от югозапад отново ще завали дъжд. Дневните температури ще бъдат от 5 до 11 градуса. Ще се появи вятър от изток.

До вечерта валежите ще обхванат западната половина на страната. Ще вали дъжд, по високите котловини и планините — сняг.

В неделя сутрин ще вали в по-голямата част от страната без североизточните райони. В низините ще вали дъжд, а по високите места — сняг. Минималните температури ще бъдат от нула до 5 градуса. Ще се усили източният вятър. 

През деня преваляванията ще продължат, освен в Североизточна България. Дневните температури ще са от около 2-3 градуса по високите места на запад до десетина градуса на места в низините и на юг.

В понеделник преди обяд ще вали над почти цялата страна, но с напредването на деня преваляванията постепенно ще отслабват.

Минималните температури ще са от около 0 до 4 градуса, а дневните от 4 до 9 градуса. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от северозапад и север.

Облачно, студено за края на март и с превалявания от дъжд и сняг, ще остане времето през повечето дни на следващата седмица. Предварителните прогнози сочат начало на повишение на температурите в последните дни на месеца.