Днес облачността ще бъде променлива. Ще бъде малко по-хладно, с температури от 5 до 10 градуса. Ще духа слаб и умерен, в Дунавската равнина - временно силен вятър от северозапад.

През нощта облачността ще бъде променлива. Без валежи. Ще духа слаб вятър от югозапад. Температурите утре сутрин ще бъдат от минус 3 до плюс 2 градуса. 

Утре денят ще започне с разкъсана облачност, която ще се увеличава, но ще остане средна и висока. Вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили. В Дунавската равнина ще бъде временно силен. Температурите ще се повишават и след обяд ще бъдат от 8 до 13, 14 градуса в повечето места.

Февруари започва с доста по-топло от обичайното време. Дневните температури ще бъдат от 12 до 18 градуса. Облачността ще намалява до слънчево време, а вятърът, сутринта до умерен, ще отслабва и ще бъде слаб, от запад. Високи ще бъдат и сутрешните температури, от 1-2 градуса по високите западни полета до 9-10 в Дунавската равнина.

Топло ще остане и в неделния ден. Температурите ще бъдат почти без промяна. Вятърът от запад ще се усили до умерен и силен, а облачността ще се увеличи и на места е възможно да превали съвсем слаб дъжд.

Ветровито, но много топло ще остане времето в понеделник и вторник. Температурите ще бъдат от 15 до 20 градуса, а във вторник на места не са изключени и малко по-високи стойности.

Много динамично време ни очаква в средата на следващата седмица.

В сряда от северозапад ще нахлува студен въздух. Температурите рязко ще се понижат, ще завали дъжд и сняг. Повече конкретика и подробности за очаквания процес в средата на следващата седмица очаквайте в следващите дни.