Днес и утре ще продължаваме да се радваме на пролетни температури, но отново предстои застудяване.

До края на деня облачността ще бъде променлива, намаляваща до слънчево време. Топло за периода, с дневни температури от 15 до 20 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър.

През нощта ще бъде ясно, а в сутрешните часове облачността от запад ще започне да се увеличава. Минималните температури преди изгрев ще бъдат от около 1 до 7 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

През деня повече облаци ще има около планините на Западна България. Вятърът от запад ще се усили и ще бъде до умерен, в Дунавската равнина - временно силен.

Максималните температури ще са от 13 до 18, на места по поречието на Дунав до около 19 градуса.

В Европа топло остава на Балканите, а над западните части нахлува студен въздух и там температурите ще се понижат и на места ще вали дъжд. Зимен опит за завръщане има и на изток - в Киев и Москва ще застудее и ще превали сняг.

У нас в събота ще започне промяна на времето. В западните райони със северозападен, а в източната половина на страната - с умерен североизточен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите сутринта ще са от 1-2 до 7-8 градуса. 

Ще бъде облачно, с краткотрайни превалявания от дъжд, в североизточните райони и Предбалкана - от дъжд и сняг. Валежите няма да бъдат значителни в повечето места, освен в планините, най-вече в Рило-Родопската област.

В Източна България с напредването на деня дневен ход на температурите почти няма да има, а на североизток тези от следобедните часове ще са по-ниски от сутрешните.

В страната след обяд температурите ще са от малко над нулата в Лудогорието и Добруджа до 10-12 в югозападните райони.

В неделя облачността ще бъде значителна, след обяд намалявайки над северозападните и западни райони. Вятърът ще се ориентира от югозапад, в североизточните райони слаб до умерен. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 3 градуса, а дневните - от 3 до 8.

В понеделник за кратко температурите ще се повишат. Минималните ще са около нулата, а дневните - от 8 до 13, 14 градуса. В Дунавската равнина ще духа до умерен вятър от северозапад.

Във вторник отново вятърът ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще останат без съществена промяна, но дневните ще се понижат и ще бъдат от 4 до около 9 градуса. Ще има значителна облачност, с по-съществени разкъсвания над Северна България. Слаб дъжд, по високите места - сняг, ще превали в южните райони.

В сряда температурите ще останат без съществена промяна. Облачността над Северна и Източна България ще намалява, а значителна ще остане на югозапад. Там на отделни места отново ще превали, предимно дъжд.

Към четвъртък температурите ще започнат да се повишават.