След по-хладните утрини, от утре и през следващата седмица се установява трайно по-топло време с температури около, а в някои дни и над 20 градуса.

Днес ще има незначителна облачност, почти без валежи. Съвсем слаб краткотраен дъжд е възможен на изолирани места в планините на Югозападна България. Ще бъде почти тихо.

През нощта ще бъде ясно, а средна и висока облачност ще се появи след полунощ над северозападната половина на страната. Ще духа слаб вятър от югозапад.

Температурите утре сутрин ще бъдат от около 2 до 8 градуса и опасността от слани в котловините намалява.

През деня ще се затопли още малко и дневните температури ще достигнат 19 до 24, на места в Дунавската равнина до около 25 градуса. Там ще се появи вятър от запад, който ще бъде до умерен. Облачността ще бъде незначителна, почти без валежи.

В неделя минималните температури ще се повишат още и ще бъдат от 5 до 10-11 градуса. Дневните ще се понижат съвсем слабо и ще са от 17 до 23 градуса. Над Северна България ще остане почти без валежи, но в полупланинските и планински райони, както и южно от Стара планина ще има повече купеста облачност и ще превали краткотраен дъжд.

В понеделник облачността ще остане променлива, по-значителна около и след обяд. Минималните температури ще останат от 5 до 10 градуса, а дневните ще са от 17 до 22 градуса. Краткотрайни превалявания ще има над крайните южни райони и само на отделни места в Източна България.

Топло ще остане поне до средата на следващата седмица, а от вторник температурите ще се повишат още.