Предстои подобрение на времето, а в края на тази и началото на следващата седмица - и по-съществено повишение на температурите.

Днес все още атмосферата над много райони от страната ще бъде неустойчива. Ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, като по-голяма вероятност за подобни явления има около Стара планина и западните планински райони и в източна България. В ниските части на Дунавската равнина и Тракия вероятността за превалявания е по-малка.

До полунощ преваляванията и в източните райони ще отслабват и спират и в цялата страна ще се установи ясно време с незначителна облачност. В Източна България ще духа слаб северен вятър.

Утре сутрин минималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса, по Черноморието до 19-20.

През деня ще се развива купесто-дъждовна облачност и около и след обяд отново ще превали и прегърми, като по-съществени ще бъдат явленията в източната половина на страната. В западната част на Дунавската равнина и части от Тракия ще се радват на повече слънце.

Ще духа слаб, в източните райони — до умерен източен вятър. Температурите ще се повишат и ще бъдат от 25 до 30, на места до около 31 градуса.

В следващите дни ще вали на все по-малко места, а температурите ще се повишават.

В Европа в много райони продължава да бъде по-топло от обичайното и температурите в много столици са около и дори над 30 градуса. Такава, например, ще бъде температурата отново в Лондон, а това са редки жеги за това място. Рекордно топло е и на Скандинавския полуостров, а в следващите дни горещините ще се завръщат и в Киев и Москва

В петък превалявания ще има главно над планините, а в събота и неделя ще остане почти без валежи.

Температурите ще се повишават и  в понеделник и вторник вече на много места в низините ще бъде горещо, с максимални стойности до 32-34 градуса.