Днес през по-голямата част от деня времето ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност и горещо, с температури от 30 до 35 градуса.

Още преди полунощ, с попадането на страната ни под влияние на област на ниско налягане, атмосферата ще се лабилизира.

Отначало над северозападните райони, а по-късно над голяма част от Западна и Централна България ще има мощни гръмотевични бури, на места придружени и от локални градушки.

Утре преди обяд явленията в северозападните райони ще стихват, а краткотрайни валежи, някои от тях - значителни, ще има над източната половина на страната. При този процес на места ще паднат значителни количества за кратко време и са възможни локални наводнения.

НИМХ е издал за утре жълт код за предупреждение за опасни явления: гръмотевични бури и обилни валежи, за цяла Източна България и централните части на Северна и Западна.

Предупреждението важи за областите София-град, Софийска, Пазарджик, Ловеч, Габрово и всички области, източно от линията Велико Търново-Сливен-Ямбол, включително.

Утре температурите ще бъдат от 27 до 34 градуса в северните и все още до 34, 35 в крайните южни райони. Ветровито, с умерен и временно силен западен вятър. От северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. До полунощ срещу неделя явленията ще отслабват и  над източните райони и постепенно ще спират.

В неделния ден ще остане доста ветровито и по-хладно, с температури от 25 до 30 градуса.

Облачността ще бъде променлива, а слаби краткотрайни превалявания са възможни предимно около Стара планина.

В понеделник вятърът ще стихне. Слънчево или с незначителна купеста облачност, без валежи.

Във вторник и сряда температурите бързо ще се повишат и през втория ден ще достигнат 31 до 36 градуса. Слънчево, горещо и предимно сухо време.