Днес над западната половина от страната ще бъде слънчево или с незначителна облачност. В Източна България ще бъде облачно и на много места ще превали дъжд, на места - интензивен и със значителни количества.

НИМХ е обявил жълт код за 4 области на североизток: Русе, Разград, Добрич и Силистра.

Ще бъде ветровито, с умерен и временно силен северозападен вятър.

Максималните температури ще са по-ниски от тези до вчера и ще бъдат в интервала от 24 до 29 градуса, на места на юг до 30. В източните и най-вече североизточни райони ще остане по-хладно - до около 20 градуса.

Предстоящите няколко дни от утре ще бъдат слънчеви и с все по-високи температури.

През нощта преваляванията и в източните райони ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб вятър от запад, а в източните райони -все още силен, от север. 

Минималните температури утре сутрин ще напомнят, че вече е септември и ще бъдат от около 9 до 14 градуса.

През деня утре ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. температурите ще се повишат спрямо тези днес  и ще бъдат от 26 до 31 градуса, за София — около 27.

В неделя ще бъде слънчево и топло, а вятърът в по-голямата част от страната ще стихне. Минималните температури ще бъдат от 10 до 15, а дневните от 28 до 33 градуса.

Почивните дни ще предлагат слънчево и топло време и добри условия, както за море, така и  за планина.

В понеделник ще се появи слаб източен вятър. Минималните температури сутрин ще са от 12 до 17 в повечето места. През деня ще бъде слънчево, с високи за септември температури — от 30 до 35 градуса. 

В по-голямата част от Европа ще бъде сравнително хладно, на места и с превалявания от дъжд. Топло, с летни температури в следващите дни ще бъде само в Южна Испания, у нас, на Балканите и в Украйна и Южна Русия.

У нас във вторник ще остане слънчево, с температури над 30 градуса в низините.

В четвъртък вятърът от североизток ще се усили, а температурите ще се понижат с 2-3 градуса. Облачността временно ще се увеличи, но ще остане без съществени валежи.