През следващите дни есента ще напомни за себе си с по-ниски температури.

Днес облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания преди обяд над южните и източни райони. Ще остане почти без валежи.

Ще се появи и усилва вятър от северозапад, който в Дунавската равнина ще бъде до умерен. Дневните температури днес ще достигнат от около 17 на северозапад до 23 в източните райони.

Преди полунощ вятърът в източните части на страната ще започне да се ориентира от север, а по-късно и от североизток и ще нахлува по-студен въздух.

Утре сутрин минималните температури ще са от 8 до 13 градуса. през деня стойностите ще достигнат от около 9-10 в североизточните райони до все още 15-17 в крайните южни.

Около обяд над централна и източна България ще завали дъжд, но до вечерта от север валежите ще спират. 

Вятърът ще бъде до умерен, от север и североизток, само в западната част на Дунавската равнина - от северозапад.

В сряда минималните температури ще са от 1-2 до 7 градуса, а дневните - от 8 до 13. Ще духа вятър от изток, предимно слаб. Ще бъде без валежи. а облачността ще бъде променлива.

В четвъртък сутрин ще бъде по-студено, с минимални температури от около минус 1, минус 2 до плюс 3 градуса. Дневните стойности ще бъдат без съществена промяна, от около 7 до 12-13 градуса.

Облачността над западните райони ще бъде по-често значителна, а на изток ще има повече слънчеви часове. 

В петък и събота съществена промяна на времето няма да настъпи. Минималните температури ще са от около нула до 5, а дневните - от 9 до 15 градуса,  малко по-високи през съботния ден.