Максималните стойности в низините ще бъдат около и над 30 градуса, в София - малко под 30. По-съществено захлаждане синоптичните модели очакват в края на следващата седмица, около средата на месеца.

Днес времето над страната ще остане слънчево, с временни увеличения на облачността, но без валежи над по-голямата част от страната. Слаби локални краткотрайни превалявания са възможни на отделни места в централната част на Стара планина и Рило-Родопската област. Температурите след обяд ще бъдат от 28 до 32 градуса, за София около 28. Ще духа слаб вятър от изток и североизток.

Утре съществена промяна на времето няма да настъпи. Максималните температури ще са от 28 до 33 градуса. Облачността ще бъде променлива, по-значителна над западната половина на страната. на места в югозападните райони е възможно да превали краткотраен дъжд.

В съботния ден облаците ще бъдат повече. Минималните температури ще са от 12 до 17 градуса, а дневните от 28 до 32. Краткотраен дъжд е възможен над планините и в Югозападна България.

Без съществена промяна, но с повече слънце ще бъде времето в неделя.

През първата половина на следващата седмица времето ще остане по-топло от обичайното за средата на септември с няколко градуса. Минималните температури най-често ще бъдат от 12 до 17 градуса, само в най-ниските части на низините и котловините - до около десетина градуса. Облачността ще бъде променлива, като ще има и слънчеви часове, но вече няма да може да разчитаме на изцяло безоблачното време допреди няколко дни. В понеделник около и след обяд в западната половина на страната на места ще превали краткотраен дъжд  и ще прегърми.

Дневните температури ще бъдат около 30 - в низините в следобедните часове ще бъде и горещо, в някои дни на места до около 33 градуса.

Според предварителните сценарии, по-съществено захлаждане ще настъпи в последните дни на следващата седмица, но за тези срокове повече и по-конкретни подробности очаквайте в началото на идната седмица.

ИЗБРАНО