През нощта средна и висока облачност ще има над североизточната половина на страната, а над останалите райони ще бъде ясно. Ще духа слаб западен вятър. Слаби превалявания все още са възможни на североизток.  

Минималните температури утре ще са от 6 до 11 градуса. 

През деня облачността ще бъде променлива, над крайните западни райони намаляваща до слънчево време.

Ще духа слаб северозападен вятър. На отделни места, главно в източната половина на страната, е възможно да превали. 

Дневните температури ще се повишат още малко и ще са от 18, 19 на североизток и изток до 25, 26 градуса по западното поречие на Дунав и в района на Сандански. 

В по-голямата част от Европа времето се затопля и е предимно слънчево. Истинско лято вече е в Мадрид, с дневна температура 32 градуса. Слънчево или с незначителна облачност, е в западните и централни райони на континента, както и на изток, в Киев и Москва. 

Хладно, с превалявания от дъжд, е около Черно море.

В петък у нас ще се затопли още малко и дневните температури ще достигнат 22 до 26, 27 градуса. След обяд на места ще превали и прегърми, като най-голяма вероятност за тези явления има в планините, полупланинските райони по Черноморието. Ще духа слаб вятър от северозапад, в източните райони - от север.

Подобно ще остане времето и в събота, а в неделя ще се затопли още  и дневните температури ще са от 23 до 29 градуса. На повече места около и след обяд ще превали и прегърми.

Топло, с нормални юнски температури от 25 до 30 градуса ще остане и в понеделник.