Предстоят няколко есенни дни с повече слънце и спокойно време, но от средата на следващата седмица есента ще влезе в правата си с поредно захлаждане и превалявания.

Днес облачността ще бъде значителна, но след обяд  и  довечера от север и запад ще започне да намалява.

Максималните температури ще достигнат 14 до 19 градуса. Ще продължи да духа, в Дунавската равнина - източен, а в източните райони - североизточен вятър.

Съвсем слаби превалявания са възможни в района на Странджа и Южното Черноморие.

През нощта над северозападната половина на страната ще се изясни, а на юг и изток облачността все още ще бъде значителна. На места по Черноморието ще превали съвсем слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България — от североизток. 

Утре сутрин минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, на югоизток и по морето до 10-12. 

В Западна България на места ще се образуват слаби слани. 

През деня утре над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Повече облаци ще има над Югоизточна България. Дневните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса. Ще духа слаб вятър от изток.

 В неделния ден минималните температури ще останат без промяна, от около 3 до 8 градуса. Остава вероятността за слаби слани и кратки утринни мъгли. 

През деня ще бъде слънчево и температурите слабо ще се повишат до стойности от 17 до 22 градуса.  Повече облаци ще има в източните райони.

В понеделник минималните температури ще бъдат от 4 до 10 градуса, а дневните от 19 до 23. Облачността над Северна и Източна България ще се увеличи, но ще бъде средна и висока. Ще остане без валежи.

Предимно слънчево ще бъде и във вторник. Температурите ще останат без съществена промяна.

От сряда предстои промяна на времето. Ще се установи по-често облачно време, с превалявания от дъжд, а температурите ще се понижат.