Метеоролозите предупредиха за опасно време - гръмотевични бури и градушки в 14 области в страната утре.

Днес максималните температури ще останат почти без промяна - от 25 до 32 градуса, но в края на деня и през нощта срещу сряда на много места, с изключение на Източна България, ще има валежи и гръмотевици.

В 14 области от страната е в сила жълт код за значителни количества дъжд, силни гръмотевични бури и опасност от градушки и през нощта, и утре, когато валежите ще продължат.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, с него ще нахлуе по-хладен въздух, който ще понижи температурите, по-съществено в северната половина от страната. Максималните температури ще са в широки граници от 23° в североизточните райони, до 30° в крайните югозападни.

По Черноморието ще са между 18 и 21°. Там облачността ще е разкъсана, в следобедните часове и купеста, но валежи са малко вероятни. Температурата на морската вода е между 16° и 18°, а вълнението на морето ще бъде слабо, но вечерта ще започне да се усилва. Ще духа слаб до умерен вятър от изток.

Облачно и с превалявания в следобедните часове ще е времето утре и в планините. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни по количества. Възможни са и гръмотевици. Вятърът от северозапад ще се ориентира от изток и ще е предимно слаб, по най-високите части умерен, от югозапад.

През следващите дни захлаждането ще продължи, като по-съществено ще бъде в събота и неделя. Времето ще се задържи твърде променливо и на много места в цялата страна ще има валежи и гръмотевични бури. Има условия за локални значителни количества и градушки.