От днес започва подобрение на времето, а в края на седмицата се завръщаме към хубавото пролетно време с температури около и над 20 градуса.

Днес от север облачността ще се разкъсва и намалява. В Северна България ще има незначителна облачност, до слънчево време. Температурите ще бъдат от 12 до 17 градуса, малко по-ниски в някои югозападни части на страната, където все още ще има облаци. 

Ще духа слаб вятър изток, в източните райони - от север.

Довечера ще бъде ясно, освен в крайните югозападни райони.  Ще бъде и почти тихо и затова минималните температури ще бъдат ниски за края на април и на много места са възможни слани. Температурите ще са в интервала от нула до 5 градуса, на места до минус 1, минус 2.

През деня ще има променлива облачност, намаляваща на места в западните райони до слънчево време. Температурите ще бъдат от 12 до 18 градуса. Ще духа слаб източен вятър.

В петък температурите сутрин остават сравнително ниски и все още на места са възможни слаби слани.

През деня повишението на температурите  ще продължи и те ще бъдат от 14 до 19-20 градуса. 

През двата почивни дни ще има променлива облачност. През първия ден опасност от слаби слани има в ниските места  и котловините южно от Стара Планина. В неделя опасността от опасни за зеленчуците сутрешни температури отпада.

Дневните стойности ще са от 17 до 23 градуса, по-високи в неделя. В събота на места около планините ще превали краткотраен дъжд.

В понеделник и вторник следващата седмица температурите ще останат около и малко над обичайните - от 18 до 23, 24 градуса. В южната половина на страната атмосферата ще бъде нестабилна и главно около и след обяд на много места ще превали и прегърми.