През следващите дни времето ще запази променливия си характер.

Днес денят започна с облачно време. преваляванията вече спряха почти навсякъде. В следобедните часове облачността временно ще се разкъсва и намалява. Максималните температури днес ще бъдат по-ниски от обичайните за средата на март, от около 1 до 6 градуса.

Ще духа слаб вятър, в Западна България - от юг, а в източните райони - от север.

През нощта облачността от запад ще се увеличава. Ще се появи вятър от юг-югозапад, в източните райони слаб, на места временно до умерен.

Минималните температури ще бъдат от около минус 4, минус 5 до нула градуса.

През деня утре облачността ще бъде значителна, предимно средна  и висока. Сутрин само на отделни места е възможно да се образуват краткотрайни мъгли, които още преди обяд ще се разсейват.

Ще духа слаб вятър от югозапад.

Дневните температури ще бъдат от 5 до 10, 11 градуса.

В по-голямата част от европейския континент ще бъде по-често облачно, със превалявания от дъжд, но предимно слаби. Изключение ще са Пиринеите и Балканите, където ще има места с повече слънце.

Зимата все още владее източните части на континента — в Москва и Киев температурите остават отрицателни, на места в тези райони ще превалява сняг.

У нас в събота ще се затопли. Минималните температури ще бъдат от минус 1 до плюс 4, а дневните - от 10 до 15 градуса. През деня облачността ще намалява, на много места до слънчево.

В неделя ще се затопли още и дневните стойности ще достигнат 13 до 18 градуса. След обяд от югозапад ще започне увеличение на облачността и привечер и през нощта срещу понеделник на места ще превали дъжд. Възможно е да прегърми.

В понеделник ще има значителна облачност, на много места ще превалява дъжд, в планините - сняг. Ще има и гръмотевична дейност. Максималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

Облачно и дъждовно ще остане във вторник и сряда. Температурите ще се понижават и по високите полета и Предбалкана дъждът ще преминава в мокър сняг.