Постепенно затопляне ни очаква от утре, а в някои дни в средата на следващата седмица са възможни и мартенски температури.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде облачно, с по-значителни разкъсвания и намаления на облачността над Североизточна България. Преди обяд на места е възможно да превали съвсем слабо и в северозападните райони сутринта, при все още отрицателни температури, са възможни слаби поледици. Бъдете внимателни!

Температурите ще бъдат малко по-ниски от вчерашните, от 1 до 6 градуса. Ще духа слаб вятър от изток и югоизток.

През нощта ще бъде облачно. Сутринта в северозападните райони е възможно да превали съвсем слабо. Вятърът в Източна България ще се ориентира от юг. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 1 градуса.

Утре, събота, ще остане облачно. Слаб дъжд ще превали на места в Дунавската равнина. Дневните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса.

В неделя облачността ще остане значителна, но ще има и временни разкъсвания и намаления. Минималните температури ще са от минус 1 до плюс 3, а дневните от 4 до 9 градуса. Ще остане без валежи. Вятърът в източните части ще бъде слаб, от южната четвърт.

Повишението на температурите ще продължи и през следващата седмица.

В понеделник дневните температури ще са от 8 до 13 градуса, а в следващите дни на места ще има и стойности около и над 15 градуса.

Ще остане без съществени валежи.