През тази седмица температурите ще бъдат около обичайните за периода. Малко по-хладно ще бъде в източната половина на страната в някои дни през първата и половина.

Днес облачността ще бъде променлива, често значителна. Ще духа слаб северозападен вятър. Дневните температури ще са от 11 до 17 градуса.

През нощта облачността ще намалява, в централните части на страната до незначителна. Повече облаци ще има над северозападните и най-вече над крайните източни райони, където след полунощ и сутринта ще превали дъжд.

Минималните температури ще бъдат от 1 до 6 градуса. Ще духа слаб северен вятър, който през втората половина на нощта над източните райони ще се усили до умерен и временно силен.

Утре през деня облачността ще бъде променлива, над централните райони значителна. Слаби превалявания от дъжд ще има в Югоизточна България. Дневните температури ще останат около обичайните за края на март — от 11 до 17 градуса.

В източната половина на страната ще духа умерен и временно силен вятър от север-североизток, докато на запад ще бъде почти тихо.

В Европа температурите се повишават и вече има места със летни стойности, като в Лисабон, където след обяд температурата ще бъде около 27 градуса и ще превали дъжд с гръмотевици. на слънце ще се радват дори в Лондон при 20 градуса.

В сряда ще има променлива облачност, която ще намалява с напредването на деня. Минималните температури ще бъдат от около нула до 5 градуса и на места ще има слани. Дневните температури ще бъдат от 11 до 17 градуса. Ще духа слаб източен вятър.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от нула до 5 градуса, ще има и места със слани, но дневните ще се повишат и ще бъдат от 12 до 18 градуса.

В петък температурите ще бъдат от 16 до 22, 23 градуса. Ще духа слаб вятър от запад и югозапад.

В събота ще се усили западният вятър и температурите през деня ще се понижат, като ще са от около 10 до 15 градуса. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд.

В неделя, деня на изборите, ще има значителна облачност и ще бъде по-хладно. Сутрин температурите ще бъдат от 2 до 7 градуса, а след обяд ще достигнат 10 до около 15, като на места на североизток ще останат с 2-3 градуса по-ниски. Ще превалява дъжд, като в някои райони ще има и значителни валежи.