Все така, много по-топло от обичайното за началото на феврурари, ще се задържи времето и в близките дни, с температури на места до около 20°, в районите с по-трайни мъгли - съществено по-ниски, сочат данните на синоптиците, предаде БТА.

През нощта ще е безоблачно и почти тихо, в низините, котловините и около водните басейни - с мъгли. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 2°, максималните - между 14° и 19°.

Малко по-ниски по поречието на Дунав, където се очакват и мъгли, на места трайни. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

Подходящо и за ски, и за туризъм ще бъде и утре, но опасността от лавини извън ски зоните и зимните маркировки остава много висока.

Ще бъде слънчево и необичайно топло за сезона, като максималните температури дори по най-високите върхове вече ще са положителни - между 2 и 5 градуса, а в курортите - от 10° на Алеко, около 14, 15° в Боровец и Пампорово и до 16 в Банско. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен западен вятър.

По-топло от обичайното и предимно слънчево ще е и времето почти навсякъде на Балканите, с изключение на крайните северни части на Румъния, където ще вали и дъжд, и сняг.

С валежи и от дъжд, и от сняг ще бъде утре и в много райони от Европа, като за разлика от пролетното време в южните части от континента, в Русия, както и на Скандинавския полуостров максималните температури за пореден ден ще останат отрицателни, в Москва - минус 14°.

У нас в неделя видимостта в повече райони ще остане намалена. В по-голямата част от страната ще бъде и предимно облачно, а на места ще има съвсем слаби превалявания.

В понеделник и вторник ще бъде ветровито, по-често облачно и с прекъсвания ще превалява дъжд.

В сряда ще има повече слънчеви часове. Температурите ще останат много по-високи от обичайните за сезона.