Установилото се дългоочаквано топло време остава.

Днес над Западна България ще бъде слънчево или с незначителна облачност. В източните райони облачността ще бъде променлива, често значителна и след обяд там ще превали краткотраен дъжд. като по-съществени валежи ще има по Черноморието и в Североизточна България. Ще бъде ветровито, с умерен, в източните райони - временно силен вятър от север -северозапад.

Дневните температури ще бъдат от 12-14 в североизточните райони до 19-20 на места в крайните западни части на страната.

През нощта ще бъде ясно, в източните райони със слаб вятър от северозапад.

Минималните температури утре ще бъдат от около минус 2 до плюс 4 градуса.

През деня в събота ще бъде слънчево, със слаб вятър от запад. Купеста облачност ще се развива след обяд в планините на Югозападна България. Дневните температури ще са в интервала от 13 до 18 градуса.

В неделя временни увеличения на облачността ще има над източните райони, но вероятността за валеж е малка. Ще духа слаб, до умерен вятър от запад.

Минималните температури ще бъдат от 2 до 9 градуса, а дневните ще се повишат и ще достигнат 17 до 23 градуса.

В понеделник облачността ще се увеличава от югозапад, но ще бъде средна и висока. В източните райони и северно от планините ще духа слаб, до умерен югозападен вятър.

Минималните температури в повечето места ще са от 2 до 7, а дневните от 17 до 21, 22 градуса.

Топло, с температури до около 20-23 градуса ще остане във вторник и сряда.

Увеличение на облачността и превалявания от дъжд ще има към средата на седмицата. Тогава и температурите за кратко ще се понижат с няколко градуса, но ще останат в рамките на нормалните за периода.