Днес облачността ще бъде значителна, с временни разкъсвания и намаления около и след обяд.

Дъжд ще превали на места около планините след обяд, както и  в северозападните райони. Ще духа до умерен източен вятър.

Дневните температури ще бъдат от 15 до 20, в южните райони до 22-23 градуса.

През нощта облачността ще бъде значителна над северните райони. Там на места ще превали дъжд, като по-съществени валежи ще има в някои райони по поречието на Дунав.

В южната половина на страната облачността ще бъде променлива. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 4 до 9 градуса. 

В низините ще духа слаб до умерен източен вятър. 

През деня утре ще остане предимно облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни на места в западната половина на страната. Дневните температури ще бъдат от 14 до 20 градуса, малко по-ниски в северозападните райони и по морето.

Ще продължи да духа до умерен източен вятър. 

В северозападните части на Европа, заради обширен циклон,  времето остава по-хладно от обичайното. Силен дъжд ще вали в Лондон, а температурите ще бъдат ниски -до около 8 градуса. По-топло време ще има на юг, с температури до около 20 градуса.

В четвъртък вятърът ще отслабне и почти ще стихне. Облачността ще бъде променлива, а слаби превалявания са възможни  в следобедните часове на отделни места около планините. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните от 18 до 22 градуса.

В петък ще бъде слънчево, с развитие на купести облаци над планините в следобедните часове. Минималните температури ще са от 7 до 12 градуса,а  дневните от 22 до 27, на места и до 28 градуса. Ще духа слаб западен вятър.

Топло за сезона, но с повече облаци, ще остане времето в събота и неделя.

Минималните температури ще се повишат още, а дневните ще останат около 24-27 градуса. Слаби краткотрайни превалявания са възможни само на отделни места в следобедните часове, главно около планините.

В понеделник ще бъде нестабилно с превалявания и гръмотевици на много места. Температурите ще останат сравнително високи. Нестабилно, според предварителните прогнози, ще остане времето във вторник. Тогава и дневните температури ще се понижат с няколко градуса.