Динамично време ни очаква до края на тази и през следващата седмица.

Днес след обяд облачността ще намалява до слънчево време. Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - силен западен вятър. С него ще постъпва по-топъл въздух и днес температурите ще бъдат по-високи от вчерашните, на места с повече от 10 градуса - в интервала от 5-6 до около 11-12 градуса в Дунавската равнина.

През нощта облачността ще бъде променлива. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури утре сутрин ще са по-високи от тези от вчера и днес, от минус 3 до плюс 2 градуса.

През деня ще има незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Дневните температури ще са от 4 до 9 градуса.

В неделя вятърът ще стихне и сутрин на места ще се образуват мъгли. Минималните температури ще бъдат от минус 6 до минус 1, а дневните — от 1 до 6 градуса. През деня ще бъде предимно слънчево.

В понеделник минималните температури ще са от минус 5 до нула градуса. Сутринта ще се появи и усилва вятър от северозапад, който след обяд ще бъде силен, а в Дунавската равнина ще има и бурни пориви.

Ще има променлива облачност, по-значителна над Северна и Източна България. Почти без валежи.

Дневните температури ще са от 5 до 10 градуса.

Без съществена промяна ще останат температурите във вторник, но вятърът ще се ориентира от северозапад  и  на места, главно северно от планините ще превали краткотраен дъжд и сняг. Валежите няма да бъдат значителни.

Предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в някои дни, ще остане времето и в средата на следващаъта седмица. Минималните температури ще бъдат най-често около и малко под нулата, в някои дни на места до около минус 4-5, а дневните ще са малко над обичайните за най-студения период на годината - от около 5 до 10 градуса.