Месец март няма търпение да започне - още от края на февруари времето вече придобива твърде променлив, мартенски нрав. Днес ще духа силен и бурен вятър от северозапад, а утре-вдругиден ни очакват и априлски температури, после - пак дъжд и сняг в планините за кратко.

Днес облачността ще бъде променлива. Температурите в следобедните часове ще достигнат 11 до 17 градуса, в София - до около 9. Съвсем слаб дъжд е възможно да превали в западните райони и в Североизточна България.

Ще духа силен вятър от северозапад, а в Дунавската равнина той ще има и бурни пориви. Заради опасността от силен вятър, НИМХ е обявил жълт код за цялата страна.

През нощта вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад, а по-късно - от юг. Ще бъде почти ясно. Минималните температури утре ще са от минус 2, минус 3 до плюс 3 градуса.

През деня облачността от запад ще се увеличава, но ще бъде предимно средна и висока. Ще остане без валежи. Температурите ще бъдат от 12 до 17 градуса.

В Източна България ще духа слаб южен вятър.

В сряда температурите ще бъдат характерни по-скоро за април. Ще духа сляб вятър от юг. Минималните ще бъдат от 2 до 7, а дневните от 15 до 20 градуса. На места в източните райони и северно от планините не да изключени и малко по-високи стойности.

В четвъртък от северозапад ще нахлуе по-студен въздух. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд в цялата страна. С проникването на по-студен въздух, дъждът по високите полета на запад, а по-късно и  в Предбалкана и Лудогорието ще преминава в сняг. Образуването на по-съществена или трайна снежна покривка, освен по по-високите места в Предбалкана, отново е малко вероятно. Заради динамиката на процеса в четвъртък и очакваните температурни контрасти, очаквайте допълнителни уточнения за този период в следващите дни.

В четвъртък температурите след обяд ще са в доста широк интервал: от 3-4 градуса в Софийско, до 7-8 в западната част на Дунавската равнина и все още до 17-18 градуса в ранния следобед в крайните източни райони. Отново ще духа силен вятър от северозапад и  запад.

Минималните температури в петък сутрин ще бъдат от около минус 6 в котловините на запад до плюс 2-3 в централната и западна част на Дунавската равнина и Тракия. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад.

През деня в петък дневните стойности ще достигнат 7 до 12 градуса, а през почивните дни отново ще се радваме на по-високи температури.