В следващите дни предстои повишение на температурите, но и доста динамично време.

Днес след обяд облачността ще намалява дои слънчево време. В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър. Максималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 4 градуса..

През нощта облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. В Дунавската равнина ще бъде ветровито, с умерен и временно силен западен вятър.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около минус 7 по високите котловини до минус 2 във ветровитите части на низините.

Утре ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Ветровито време, особено в Дунавската равнина, където ще духа силен западен вятър. Температурите ще се повишат спрямо тези от днес  и ще достигнат от 4 до 10-12 градуса в Дунавската равнина.

Утре в Европа дневните температури ще са в сравнително малък интервал в повечето места от около 5-6 до 10-12 градуса. В западните части ще има повече слънце, а в централните райони — облаци и мъгли, на места и слаб дъжд.

В Украйна и централната част на Европейска Русия, предстои рязко затопляне: от минус 13 в Москва днес,  утре ще бъде около и над нулата и дори ще вали дъжд и мокър сняг.

В събота облачността ще бъде променлива, а слаби превалявания от сняг и дъжд са възможни около Стара планина. Вятърът ще бъде умерен, от северозапад. Минималните стойности ще бъдат около нулата, а дневните - от 4 до 9 градуса.

В неделя вятърът ще отслабне и почти ще стихне. Минималните температури ще са от минус 5 до нула, а дневните от 3 до 8 градуса. Ще бъде слънчево, на места в низините и котловините с намалена видимост.

В понеделник вятърът отново ще се ориентира от запад и ще се усили, в Дунавската равнина до силен. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се повишат и ще са от 7 до 12 градуса. Облачността ще бъде променлива, без валежи.

Във вторник облачността ще се увеличи, а вятърът ще се ориентира от северозапад - силен и с бурни пориви. Минималните температури ще са от минус 1 до 4, а дневните - от 2 до 6 градуса. 

Главно около Стара планина ще превали краткотрайно дъжд и мокър сняг, в планината - сняг.

В сряда минималните температури ще бъдат от минус 7 до минус 2, а дневните - от около нула до 5 градуса. Вятърът от северозапад-запад ще бъде слаб, а облачността ще намалява до слънчево време.