От днес до неделя температурите през деня ще бъдат от 28 до 32, в неделя на места в низините до 33 градуса. Ще бъде слънчево, със слабо развитие на купеста облачност, но навсякъде вероятността за валежи  е малка, включително в планините.

През почивните дни, както и на морето, така и в планините, времето ще бъде слънчево и предлагащо отлични условия за туризъм. Морската вода е с температура над 25, 26 градуса, а в планините на височина 1200 метра максималните стойности утре  и в неделя ще достигнат 21 градуса. След понеделник ще се затопли още малко и след обяд температурите ще достигат 23, 24 градуса.

За района на София днес и утре ще бъде малко по-хладно, с максимална температура до около 28 градуса. От началото на другата седмица максималните стойности ще достигат 30, 31, а в средата на седмицата  и  малко повече.

В страната през повечето дни на следващата седмица ще бъде слънчево и  все по-горещо. В понеделник температурите денем ще бъдат от 29 до 34, а към сряда-четвъртък на места в низините ще достигнат стойности до 35, 37 градуса.

Ще остане слънчево и  без валежи.