Месец май продължава с кратки превалявания и по-често хубаво време.

Днес около и след обяд атмосферата над страната ще бъде неустойчива около Стара планина и в южните райони. Там на много места ще превали и прегърми.

Привечер явленията ще стихват постепенно. Максималните температури ще са от 19 до 24 градуса. Ще духа слаб източен вятър.

Преди полунощ все още на отделни места в Югозападна България е възможно да превали краткотраен дъжд. След това, до сутринта над цялата страна ще бъде почти ясно. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от изток, а в крайните източни райони и по морския бряг - от север.

Минималните температури ще са от 5 до 10 градуса.

Утре ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност. Само на места в крайните югозападни и планински райони ще превали и прегърми. Температурите ще се повишат и ще са от около 20 до 24 градуса.

Ще духа до умерен вятър от изток.

В Западна Европа температурите утре ще продължат да се повишават и на Пиринеите ще доближат 30 градуса. Топло ще бъде дори в Лондон. Повече облаци, на места и краткотраен дъжд, ще има в някои части на Централна Европа. На изток и на Балканите ще бъде предимно слънчево, само на места с локални кратки превалявания след обяд.

В събота и неделя облачността ще бъде незначителна над по-голямата част от страната. По-съществени увеличения ще има над западните и югозападни райони. Вероятността за валежи след обяд е малка, освен на изолирани места в планините.

Сутрин ще бъде хладно, с температури от около 4 до 8 градуса, малко по-високи по морето. Дневните стойности ще са най-често от 19 до 24 градуса. Ще духа слаб, в събота - до умерен вятър от изток.

В понеделник ще се развива купеста облачност и след обяд и преди полунощ на места над западните райони ще превали и прегърми. Минималните температури ще бъдат от 6 до 10, а дневните от 20 до 25 градуса, в крайните северозападни и югозападни райони до около 26, 27.