Утре ни очаква рязко застудяване, но още вдругиден бързо ще се затопли, на места до  20 градуса, а в края на седмицата в низините ще има и юнски стойности до около 26 градуса.

Днес ще бъде все още топло през по-голямата част от деня, но около и след обяд облачността от северозапад ще се увеличава  и вплътнява и до края на деня ще започнат превалявания от дъжд. Температурите в ранния следобед ще са от 17 до 23 градуса.

Малко по-значителни валежи ще има във вечерните часове и преди полунощ в южните и някои източни и североизточни райони. Ще прониква по-студен въздух и в планинските  и полупланинските части дъждът ще преминава в мокър сняг.

Преди обяд валежите от север ще спират. Минималните температури утре ще бъдат от нула до 4-5 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Дневните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса. Ще духа до умерен северозападен вятър.

В четвъртък ще настъпи бързо подобрение на времето. След хладното утро, на места със слани и минимални температури от нула до 4 градуса, през деня бързо ще се затопли и дневните стойности ще са от 15 до 20 градуса. Ще бъде слънчево със слаб, до умерен западен вятър.

В петък температурите сутрин ще са от 3 до 8, а максималните - от 19 до 24 градуса.

Ще има променлива облачност, след обяд в западните и централни райони - до слънчево време. Все още ще духа слаб, до умерен запад-северозападен вятър.

В събота бързото повишение на температурите ще продължи. Минималните ще са от 21 до 26, на места и до около 27 градуса.

Без съществена промяна: топло, с температури по-характерни за края на месец май и началото на юни, ще остане времето и в неделя.

В понеделник  и през по-голямата част от следващата седмица, според предварителните моделни прогнози, температурният фон в страната и особено в Северна България ще бъде по-нисък. Температурите денем ще се понижат с 8-9 градуса, спрямо тези в края на тази седмица.