Днес ще остане облачно  над по-голямата част от страната. Около обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, които до довечера ще обхванат Западна България.

На места, включително в София, на моменти валежите ще бъдат значителни. Максималните температури ще бъдат от около 10-12 градуса в югозападните и част от западните райони до 16-20 в останалата част на страната. В североизточните и източни райони ще духа слаб, до умерен вятър от югоизток.

През нощта ще бъде облачно, а дъжд ще превалява в части от централните и южни райони на страната.

Минималните температури ще бъдат от около 7 градуса на запад до 13, 14 в източната половина на страната.

Утре ще бъде облачно и дъждовно - носете си чадъри - дори да не се наложи да ги използвате, няма да ви навреди. С прекъсвания и различен интензитет, дъжд ще вали над по-голямата част на страната.

Максималните температури ще бъдат от 9 до 15 градуса.

Ще се появи източен вятър, който ще се усилва и в североизточната част на страната ще бъде умерен.

В петък температурите чувствително ще се понижат и ще бъдат от 5 до 9, 10 градуса. С умерен и временно силен вятър от изток-североизток ще нахлува по-студен въздух. Ще бъде облачно, с превалявания. Над западната половина на страната те ще бъдат значителни. В планините над 1900-2000 метра надморска височина ще вали сняг и ще се образува снежна покривка.

В събота превалявания ще има над Източна България. Температурите ще останат без съществена промяна.

В неделя ще превалява по Черноморието. Дневните температури ще се повишат и ще бъдат от около 8 градуса по високите полета на запад  и  в Северозападна България до 12, 14 в източните райони и по Черноморието.

Съществена промяна на времето няма да настъпи и в понеделник. Облачността ще остава значителна, а превалявания ще има над крайните южни и планински райони.

Спиране на валежите, повече слънце в планините, но и мъгли и по-ниски минимални температури в равнините ни очакват в средата на следващата седмица.