В тон с прогнозите от миналата седмица, най-много сняг в момента има в София и другите високи западни полета. В 8 часа снежната покривка в София е 14 см, 3-4 см е снегът в Разград, Ловеч.

Във Варна,  Сандански, Сливен, Кърджали, Бургас и останалите ниски части на Южна България вали дъжд.

Днес ще бъде облачно, с превалявания от сняг в Западна България и от дъжд и сняг - в източната половина на страната. Максималните температури днес ще достигнат 0 до 5 градуса, в югоизточните райони - до 6-7 градуса.

Ще духа умерен, в източните райони - силен североизточен вятър.

През нощта ще остане ветровито, с умерен и силен североизточен вятър. Над цялата страна ще вали сняг, в Тракия и на до 30-40 километрова ивица от морето - дъжд и мокър сняг.

Заради силния североизточен вятър, на много места в Предбалкана и планините ще се образуват преспи и навявания.

Минималните температури утре ще са от минус 2, минус 3 по високите котловини на запад до плюс 3-4 в югоизточните райони.

През деня валежите ще спират в ниските части на Дунавската равнина, но в останалата, по-голяма част от страната, ще продължи да превалява сняг и дъжд. Температурите ще бъдат от около нула градуса на запад до 4-5 градуса по поречието на Дунав, в Горнотракийската низина  и крайните югозападни райони. 

Много студено за края на месец март ще бъде времето в сряда сутринта. Минималните стойности ще бъдат от минус 5, минус 6 в местата с по-дебела снежна покривка в софийско и другите високи полета до около нулата в низините.

През деня облачността ще бъде значителна, на места все още ще превалява слабо, но валежите ще са в процес на спиране. Дневните температури ще бъдат от нула, един на запад до 6-7 градуса в низините.

В четвъртък постепенното повишение на температурите ще бъде по-осезаемо в източните и североизточни райони. В западните части на страната през целия ден температурите ще останат малко над нулата, докато в Добруджа те ще достигнат 10-13 градуса. Ще има променлива облачност, на места сутрин са възможни кратки като продължителност мъгли. почти без валежи.

Към петък-събота в по-голямата част на страната минималните температури вече ще бъдат положителни, а дневните ще достигнат 10-15 градуса. По-студено с няколко градуса ще остава по високите котловини на запад, включително в Софийско. Ще остане почти без валежи.

 

 

ИЗБРАНО