Снегът покри голяма част от страната, с изключение на ниските части на Тракия и част от Северозападна България.

До края на деня все още ще вали над източните райони, докато на запад облачността ще се разкъсва и намалява. Ще остане ветровито, с умерен и силен северозападен вятър. Вятърът ще усилва субективното усещане за студено време, но температурите няма да бъдат чак толкова ниски за най-студената част на зимата: от минус 1 до плюс 4 градуса.

НИМХ е обявил оранжев код за снеговалежи и силен вятър за 9 области в Източна България и жълт - за още 7 в централните и източни райони.

През нощта ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността над крайните западни райони.

На отделни места в крайните източни части на страната и в планините все още ще превалява слаб сняг, но до сутринта и там валежите ще спират. Ще бъде доста ветровито, с умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-северозапад.

Минималните температури ще са от около минус 7 по високите полета до минус 1 градуса.

Утре ще остане ветровито, с променлива облачност, по-значителна над източните райони. Температурите през деня ще бъдат от минус 1 до плюс 5 градуса. 

На континента Балканите са едно от студените места днес и утре.

Топъл въздух достигна и източните части на континента, където утре ще вали сняг, дъжд, ще има и поледици.

По-топло, с дъжд и мъгли, е в Западна Европа, където температурите достигат 14-15 градуса.

През нощта срещу петък вятърът ще се ориентира от югозапад и студената въздушна маса бързо ще отстъпва на североизток, замествана от по-топли въздушни маси. Минималните температури ще бъдат от минус 6, минус 7 в източните райони до нула, плюс един градуса в крайните западни и северозападни части на страната.

През деня в петък облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна в западната половина на страната. максималните температури в Западна България ще бъдат от 6 до 10 градуса, а в източните райони - все още малко по-ниски.

В събота ще се повишат и минималните температури и ще бъдат от минус 2 по високите места на изток до 3-4 в западните райони. От запад на изток за кратко ще превали дъжд, но валежите ще бъдат краткотрайни.

В съботния ден облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще са от 2-4 градуса в Източна България до около 10 на места в западните райони.

В неделя температурите ще останат над обичайните за края на месеца: минимални около и над нулата и дневни от 4 до 9-10 градуса. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, в планините - от сняг.