Превалявания от сняг ще започнат в близките часове в София, сочи последната прогноза.

В Северна България на места вече превалява слаб дъжд и сняг.  Температурите в момента са от 2 градуса в Сандански и Разград до 5-6 по Черноморието.

Днес ще бъде облачно. Дъжд и сняг ще вали в цялата страна, като след обяд ще завали и в Южна България. Почти без валежи ще остане в крайните североизточни и северозападни райони, а по-значителни количества ще има в части от Лудогорието, Предбалкана и Централна Северна България в източната и част.

Снежна покривка ще се образува в части от Лудогорието, Предбалкана и на по-високите хълмисти места в централната част на Северна България, както, разбира се, в планините. В Софийско снежната покривка ще бъде от няколко сантиметра на север до десетина или малко отгоре в южните високо разположени около Витоша квартали. Температурите в следобедните часове ще бъдат от нула, до 2 градуса в Софийско и Лудогорието, около 3-4 по поречието на Дунав, където ще духа до умерен северозападен вятър и до 7 градуса в южните райони.

Валежите след обяд  и привечер ще спират от север, последно - в крайните южни райони около полунощ, но на места до ранните часове утре все още ще прехвърча слаб сняг.

Утре минималните температури в повечето места ще са от минус 5-6 градуса в местата със снежна покривка в Западна България, минус 3-4 в Лудогорието до около нулата в низините - Дунавската и Горнотракийската. Дневните стойности ще бъдат в рамките на нормалните за декември - от нула до  5-6 градуса. 

Облачността ще бъде променлива, по-значителна над западната част на страната. Слаби превалявания все още ще има на места в Рило-Родопската област преди обяд.

Студени утрини ни очакват в четвъртък и петък. Минималните температури ще бъдат от минус 8 до минус 3 в повечето места, а дневните - от 2 до 8 градуса.

В низините и котловините ще се задържат мъгли и ниски облаци, а в планините ще се затопли.

По-съществено повишение и на минималните, и  на максималните температури ни очаква през почивните дни, в края на седмицата.