Днес ще бъде облачно. Под влияние на преминаващ през страната ни циклон, почти навсякъде ще паднат сериозни валежи, днес - в низините предимно от дъжд, а привечер и през нощта - и от сняг.

За днес НИМХ е издал предупреждение - жълт код за силен вятър и валежи от сняг и дъжд за цялата страна.

Температурите след обяд в страната ще бъдат от 4 до 9 градуса, по-ниски по високите западни полета - до 1-2.

След временно отслабване на преваляванията преди обяд в Северна България, в следобедните часове валежите ще се усилят и ще са повсеместни.

В ранния следобед в низините те ще бъдат предимно от дъжд, но по-късно постепенно от запад на изток ще преминават в сняг и ще продължат през цялата нощ, а в централните и източни райони на много места - и утре преди обяд.

През нощта сняг ще вали над почти цялата страна, като по-слаби ще бъдат преваляванията над Северозападна България, а в крайните източни райони ще преминат в сняг по-късно около и след полунощ.

Ще се образува снежна покривка, най-съществена в Североизточна България - Лудогорието и Добруджа, но такава ще има и в Предбалкана. Снежна покривка ще има и по високите западни полета, включително в София. В Североизточна България ще духа силен североизточен вятър, ще се образуват преспи и навявания.

По-малко сняг ще има в ниските части на Тракия и по западното поречие на река Дунав. 

Ще се установи студено време, с температури, близки до обичайните за февруари. Минималните ще бъдат от минус 5 до нула градуса, а дневните - от минус 2 до плюс 4, в северозападните райони - до 5-6.

Студено ще остане времето до края на седмицата, а от понеделник започва повишение на температурите.